Inimesed tunnevad üha enam huvi oma toidukorvi sisu päritolu vastu ning see on hoogustanud n-ö kohaliku toidu liikumist arenenud riikides. Ka eestlased eelistavad kodumaal valmistatud tooteid – toiduliidu viimatise uuringu põhjal saab öelda, et enam kui pooled vastanutest pidasid oluliseks tarvitada söögiks just eestimaist toodangut.
Tellijale
Mis on Eesti mõistes kohalik toit?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure uhkusega saan öelda, et meie tooraine on alati kvaliteetne ja maailmatasemel, kuid paratamatult ei piisa inimeste toitmiseks alati kohalikust toodangust. Isegi sellised suurriigid nagu USA, Hiina ja Jaapan peavad puudujääva toidukoguse importima.