Politsei hoiatab rattavaraste eest

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varastatud jalgrattad politseis.
Varastatud jalgrattad politseis. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Selle aasta suvel on olnud palju jalgrattavargusi nii Rakvere linnas kui ka lähiümbruses.

"Varastel ei ole eeliseid, varastatakse nii tõukerattaid, trikirattaid kui ka tavalisi jalgrattaid," selgitas Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs. "Õnneks on nii mõnigi jalgratas leidnud tee tagasi peremehe juurde, kuid paljude rataste saatus on tänaseni teadmata," jätkas ta.

Fuchsi sõnul on vaid mõned vargused pandud toime avalikust kohast. Enamik rattaid on varastatud lukustatud trepikodadest, keldriboksidest ja kõrvalhoonetest.

Politsei palub jalgrattaid võimalusel mitte jätta trepikotta, kui on olemas lukustatav keldriboks. "Kui ratast siiski hoitakse trepikojas, siis tuleb ratas veel omakorda lukustada, sama kehtib ka keldriboksi jäetud ratta osas," õpetas Fuchs ja lisas, et mida keerulisemaks vargale ratta äraviimine tehakse, seda suurem on tõenäosus, et pikanäpumees loobub oma plaanist.

Kõikidest kahtlastest tegevustest, eriti öisel ajal, palub politsei teada anda hädaabinumbril 112, et patrull jõuaks õigel ajal reageerida.

Kui kellelgi on infot mõne sündmuse kohta või on mõni tähelepanek, siis sellest võiks kindlasti teada anda piirkonnavanemale, helistades numbrile 523 6150 või kirjutades meiliaadressil kristi.fuchs@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles