Tapal keerlevad Itaalia pitsad

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Semenoff teab, et keerutatud tainaga pitsa tuleb maitsvam.
Sergei Semenoff teab, et keerutatud tainaga pitsa tuleb maitsvam. Foto: Marianne Loorents

Tapa Mario Pizza baaris valmistab pitsasid Itaalias pitsameistri tippkoolituse läbinud mees. Tapa juurtega Sergei Semenoff saabus linna tänavu kevadel Riiast, olles enne õppinud viis aastat Itaalias ja teinud aastaid pitsasid Lätis, Leedus ning Venemaal.

Sergei Semenoff sattus Itaaliasse õppima, kuna teda huvitas sealne kokandus. “Inimesed arvavad, et pitsameister ei ole eriala, tegelikult on see eriala, mis hõlmab kogu sinu elu,” rääkis ta. “Kui teed seda hästi, jätkub kliente ja tellimusi ning sa võid head äri teha.”

Semenoffi sõnul on ta ainus inimene Baltikumis, kes on saanud sellisel tasemel Itaalia pitsakoolitust. “Söögitegemise kunsti õpitakse kogu elu. Kui ei tegele, siis unustad,” ütles ta. “Iga päev tuleb teha, et oskaks paremini.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles