Kooliuusikute toetustes on korralikud käärid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikott, pilt on illustratiivne
Koolikott, pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Omavalitsused toetavad esimesse klassi minejaid erinevalt: kes ostab koolitarbeid, kes maksab ranitsatoetust või miksib võimalusi. Heldeimalt panevad õla alla Viru-Nigula ja Rakvere vald, kes aitavad peresid lausa 150 euroga. Seevastu linnad piirduvad üsna pisku abiga.

Kõige kõrgemat kooliminekutoetust – 150 eurot – saavad Viru-Nigula vallas 12 esimesse klassi minejat. Sama suur ülekanne tehakse Rakvere vallas 14 oma vallas õppima asuja perele ja 16 teiste omavalitsuste koolides õppima hakkavate laste vanematele. Rakvere vallavanem Aivar Aruja ütles, et neil on summa olnud kogu aeg suur.

“Eelmisel aastal maksime 100 eurot neile lastele, kes käisid teise valla koolis, ja need, kes meil õppisid, said 200 eurot. Nüüd muutsime selle kõigile 150 euroks. Summa summarum jäi samaks,” ütles Aruja. Ta lisas, et nende vald lihtsalt hoolib oma noortest ja lastevanematel on nagunii kulutusi palju, kui laps alustab kooliteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles