Rīgas Ritmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Stalvel on võrratusse Riia linna ja selle festivalimelusse lootusetult ­armunud.
Neeme Stalvel on võrratusse Riia linna ja selle festivalimelusse lootusetult ­armunud. Foto: Erakogu

Istusime elukaaslase Erikaga Tallinnas uhkesse Lux-Lounge Express Riia bussi. Teekond Rīgas Ritmi džässifestivalile, meie kolmandale, algas väga maitsva kohviga. Wifit kasutades klõpsasime festivali kodulehele ja lasime õhtu peaesinejatel klappide kaudu veel kord enda lähedal olla. Lühike jalasirutus Pärnus ja peagi sai viietunnine bussisõit läbi.

2010. aastal esimest korda festivali väisates asutasime bussijaamast kohe kesklinna oma hotelli otsima. Seekord sammusime lähedal asuvatesse esimese ilmasõja aegsetesse tsepeliiniangaaridesse – suurele rikkalikule keskturule. 1930-ndatel olid need suurimad turuhooned Euroopas. Lätikeelsed tänusõnad huulil ja Lätimaa maasikad näpus, liikusime ühest põnevast kultuuriväärtusega paigast hotelli. Enne esimest õhtust kontserti toomkiriku aias istusime kesklinna suurimasse muusikatelki “Egle”.

Riia. / shutterstock
Riia. / shutterstock Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles