Konkurss “Koolifilm 2017” ootab õpilaste filmiloomingut

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamera.
Kaamera. Foto: Internet

MTÜ Kinobuss korraldab taas koolifilmi konkursi. Võistlusele saavad kõik 1.–12. klassi õpilased ja nende õpetajad esitada lühifilme pikkusega 30 sekundit kuni 20 minutit.

Tööde esitamise tähtaeg on 28. oktoober. Kui filmiprofessionaalidest koosnev žürii on oma otsuse langetanud, linastuvad parimad filmid BFM-i Supernova kinos. Parimatele jagatakse auhindu.

Filmid võivad olla valminud kõige varem eelmise aasta 1. septembril ning peavad osalema konkursil esimest korda. Üks autor võib konkursile esitada piiramatu arvu filme. Konkursile saabunud filmides hinnatakse loovust, loo jutustamise oskust, kunstilist ambitsiooni ja tehnilist teostust.

Lisaks juba traditsioonilistele võistluskategooriatele on sel aastal konkursil "Koolifilm" pakkuda kaks uut proovikivi. Kategoorias “Kooli parim etteantud teemaga film” oodatakse Eesti koolide oma filmikonkursside parimaid töid.

 EV 100 ja konkursi erikategooria on “Sajanditagune vlog”, kuhu oodatakse nägemusi, kuidas ja mida oleks kajastanud videoblogi 100 aastat tagasi. Sajanditaguse vlogi ülesfilmimine võib olla ka ajalooõpetajatele hea võimalus projekt- ja loovõppeks. 

Konkursile laekunud töid hindab Eesti filmiprofessionaalidest koosnev žürii. Kõik "Koolifilmi" keskkonda laetud filmid võistlevad sügisel ka publiku lemmiku tiitlile. Iga kategooria žürii ja publiku lemmikfilmid linastuvad pidulikul konkursi "Koolifilm" linastusel BFM-i kinosaalis, kuhu on oodatud kõik osalejad ja huvilised. 

Sel aastal teeb "Koolifilm" koostööd laste ja noorte kultuuriaasta, EV 100, filmimuuseumi, Just Filmi ja Balti filmi- ja meediakooliga. 

Lisainfo ja konkursil osalemise reeglid leiab siit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles