Sünnipäev tõi Arvo Pärdi taas noorusradadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulus helilooja, kunagine Rakvere poiss Arvo Pärt kuulas ülima tähelepanuga, kuidas kõlab tema muusika kodukooli aulas, külastas armastatud paiku ning saatis kooliõele põsemusi.

Arvo Pärt poetus sünnipäevakontserdi eel hiljukesi Rakvere gümnaasiumi saali viimasesse ritta ning keskendus muusikale. Kontserdil “Summa” kõlas Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri ettekandes tema teoseid varasest ja hilisest loomeperioodist.

“See on üks ilus muinasjutt minu jaoks praegu,” ütles Arvo Pärt ja nimetas, et on koolimajast 60 aasta jooksul vaid mõne korra läbi astunud. “Süda on küll siin, aga nii vähe olen siin käinud ... Ma ei tea, miks see nii on. Need aastad, mis ma siin õppisin, panid tegelikult kõigele aluse, minu miinustele ja plussidele,” rääkis helilooja. Ta märkis, et tal tekkis kuulajatega väga lähedane tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles