Rakvere haigla sai uue kiirabiauto

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautode spetsialist Enn Palm näitab uut tüüpi raami, mis haigete transportimise brigaadi jaoks lihtsamaks teeb.
Kiirabiautode spetsialist Enn Palm näitab uut tüüpi raami, mis haigete transportimise brigaadi jaoks lihtsamaks teeb. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere haigla sai uue kiirabiauto, mis järgmisest nädalast läheb Väike-Maarja brigaadi käsutusse, seetõttu on auto sisseseadet kokku pannes arvestatud sealsete meedikute vajadusi ja soove.


Rakvere haigla juhataja Rain Seppingu sõnul on iga uus auto eelmistega võrreldes veidi funktsionaalsem: raadiosaatjaid ja tehnilisi seadmeid üha rohkem, ka on autos haigete transportimiseks uut tüüpi suurte ratastega raam, mida maatingimustes on hea lükata.

Kiirabiauto vasakpoolse küljeukse taha on tehtud panipaik, kus on hea kõikvõimalikke tarvikuid hoida.

“Samal ajal ehitati ümberehitusfirmas Profile kiirabiautot Jõgeva tarbeks, nemad ei kasutanud vasakpoolset külgust. Neil on kahele poole avanev tagaluuk, meil on üles avanev tagaluuk, mis on piisavalt kõrge, et pead ära ei löö, aga kui vihma sajab, on tagaluugi all hea toimetada,” võrdles Sepping Eesti eri piirkondades kasutatavaid kiirabiautosid.
Auto osteti riigihankega Saksa Autolt 1 399 044 krooni eest. Sepping selgitas, et kuna kiirabiauto ostetakse ikkagi maksumaksja raha eest, saab uus auto külge teavitava sildi: “Ostetud maksumaksja raha eest. Aitäh!”, et inimesed teaksid, kuhu nende maksuraha on kulunud.

Seoses uue auto saabumisega pannakse üks varuauto müüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles