Esimest korda hääletama minevad noored: valime inimest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel saavad 16- ja 17-aastased noored esimesed ristsed valimistega. Veel on aega mõelda, mida nad  valikul arvestavad  ja kellele hääle annavad.
Sügisel saavad 16- ja 17-aastased noored esimesed ristsed valimistega. Veel on aega mõelda, mida nad valikul arvestavad ja kellele hääle annavad. Foto: Meelis Meilbaum

Sel sügisel astuvad esimest korda valimiskastide juurde 16-aastased noored. Mida arvavad sellest võimalusest erksad aktiivsed õrnas eas neiud-noormehed? Kas otsuseid tehakse ise või lastakse end mõjutada vanemate, sõprade või hoopiski poliitikute valimisässitustest?

Kümnenda klassi noored on üksmeelsed, et võimalus osaleda valimistel ja avaldada enda arvamust on positiivne. “See on tore võimalus. Meilt ikka küsitakse, mida tahame, aga on hea tunda, et meie soove tahetakse teada,” ütles 16-aastane Kadi-Liis Kivi, lisades, et sellega kaasneb täiskasvanulikum tunne.

Samas eas Stiina-Maris Paulus nimetas mõtet mõistlikuks, sest arvamuse avaldamisega saab kaasa rääkida linnas toimuva kohta. Äsja 17-aastaseks saanud Romer Viiber lisas: “Äkki on minust kasu, et ma oma hääle kellelegi annan.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles