Kiri: kuidas teha nii, et väikeses kohas oleks parem elada?

Katrin Pärgmäe
, arengukoostöö ümarlaua kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Pärgmäe.
Katrin Pärgmäe. Foto: Internet

Arvamusfestivali kohta tehakse sageli kriitikat, et inimesed ainult räägivad, kuid midagi ei muutu. Arengukoostöö Ümarlaud korraldas arutelu, mille keskmes olid kohalikud kogukonnad. Siin on kirjas üheksa mõtet, mida saaks parandada ja kuidas võiks olla.

Maaomavalitsustel on aeg alaväärsuskompleksist üle saada. Ei pea täitma ainult miinimumprogrammi, saab palju rohkem ära teha. Selleks vajame aga enam koostööd.

Pikaajaline plaan tuleb omavalitsusest. Pisike Lääne-Austria liidumaa Vorarlberg seisis 1980-ndatel silmitsi samasuguse tegelikkusega, nagu valitseb praegu Eestis: inimesed lahkusid maalt linnadesse ja elu kogukondades hääbus. Olukorra lahendamiseks võttis liidumaa suuna rohelisele energiale, rohelisele arhitektuurile ja põimis kõik selle modernse tehnoloogiaga. Eesmärk oli kasutada maksimaalselt ja kestlikult kohapealseid ressursse ja võimalusi. Selle tulemusena kasvas töökohtade arv ja praegu on liidumaa RKT 8% kõrgem Austria keskmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles