Eestis taotlesid toetust 191 noortalunikku

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa kaksikvendadest noored talupidajad Siim (vasakul) ja Kaarel Kilki. Pilt on illustratiivne.
Lääne-Virumaa kaksikvendadest noored talupidajad Siim (vasakul) ja Kaarel Kilki. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmisel nädalal lõppenud põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvoorus laekus 191 noortalunikult taotlusi kogusummas 7 635 857 eurot. Eelarve võimaldab toetusteks määrata viis miljonit eurot.

Lääne-Viru maakonnas esitasid toetusavalduse 21 noortalunikku, kes soovisid toetust kogusummas 839 208 eurot.

Maaelu arengukava 2014-2020 noortele põllumajandusettevõtjatele mõeldud meetmest on kuni 40-aastastel ettevõtjatel võimalus saada ühekordset toetust kuni 40 000 eurot. Enamik soovibki saada maksimaalset summat.

Toetust tahetakse kasutada ehitusteks ja rajatisteks, põllumajandustehnika ja -seadmete soetamiseks, istandike ja kasvuhoonete jaoks, samuti põllu majandusloomade ja -lindude, mesilasperede ja mesindusinventari ostmiseks. Toetuse abil tahetakse osta ka maad, viljaseseemet, söötasid jne.

PRIA teeb taotluste hindamise järel otsused 27. novembriks.

Käimasolevaks programmperioodiks noortalunike meetme rahastamiseks kavandatud eelarve on kokku 22,1 miljonit eurot, lõppenud taotlusvoor oli sel perioodil teine. Möödunud aastal toimunud esimeses taotlusvoorus määrati sajale noortalunikule toetusteks kokku 3 999 252 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles