Automüüja väärtustab tasuta haridust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HAT-Auto juhataja Hannes Vares.
HAT-Auto juhataja Hannes Vares. Foto: Arvet Mägi

Rakveres ja Virumaal Toyota sõiduautode ja väikebusside müügiga tegeleva HAT-Auto juhataja Hannes Vares lausub, et vaatab laekuvad sponsorlustaotlused ise läbi.

Võrreldes OG Elektra omaniku Oleg Grossiga läheb tal selleks palju vähem aega, kuid ka taotluste hulk on kümme korda väiksem – üks-kaks tükki päevas. “Olen õppinud neile mitte väga palju aega pühendama. Eriti niisugustele, mis saabuvad meili teel,” ütleb Vares. Tema sõnul küsitakse üsna palju tuge välismaale õppima minekuks. Reeglina on sellised kirjad üheülbalised ja sarnase tekstiga. “Neid paugutatakse laiali üle Eesti ja tekib tunne, et õpilast ennast selle kirja taga ei ole,” ütleb ta.

“Meil on tasuta haridus. Selle asemel et hakata kohe lunima välismaale õppima minekuks kümneid tuhandeid eurosid, mine ja tee põhi siin, sest esmalt tuleb aru saada, kas valitud ala on üldse sinu jaoks,” räägib ta. “Ma ei ütle, et välismaine koolitus ei ole vajalik, kuid pole mõtet kodumaise tasuta hariduse puhul kerjata tuhandeid eurosid, öeldes, et eluunistus on õppida kuskil Ameerikas või Austraalias.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles