Nädala kaja: minemised

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Marianne Loorents

Selle nädala alguses möödus 20 aastat Kurkse tragöödiast, sündmusest, milles leidis külma haua 14 Eesti kaitseväelast. Selle sünge juhtumi ajal olin ma 22-aastane üksik-sidepataljoni valvekompanii ajateenija ja jaoülem.

Uudised levisid tol ajal võrreldes tänasega oluliselt aeglasemalt, sest interneti võidukäik võttis alles pöördeid üles ja nutitelefonidest võis paremal juhul und näha. Väeosa põhiline ja asendamatu sidevahend oli sinist värvi taksofon, millelt õnnestus kõnekaardi tühjenedes vastaja arvel kõnesid teha.

Täpselt ei mäletagi, kui kiiresti sõnum 22 Baltpati luurerühma sõdurist, kes õppuse “Vilets elu” lõpetuseks hakkasid Suur-Pakri saarelt jalgsi läbi Kurkse väina mandrile tulema ja kellest suurem osa tormiseks muutunud jahedas merevees elu jättis, pealinna kasarmusse jõudis. See polegi oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles