Laekvere valla rahvas tundis isetegemisest rõõmu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külateatri Eedi ja Laekvere noorte teatristuudio etendus "Valulävi".
Külateatri Eedi ja Laekvere noorte teatristuudio etendus "Valulävi". Foto: Eva Klaas

Laekvere rahvamajas peeti eelmisel nädalal isetegevuspäeva. Ürituse idee on lihtne: vallas tegutseb hulk ringe-kollektiive ning hooaja lõpus jagatakse teistega seda, mis õpitud.

Selline ettevõtmine toimus juba kaheteistkümnendat aastat järjest.

Taoline pidu pakub alati üllatusi ning kaasaelamislusti rahvale: publik rõkkas naerust, kui lavale astus lühikestes pükstes ja palja ülakehaga rannahooajaks valmistuja või kui rõõmsameelsed kostümeeritud “Šokolaadijänkud” eakate estraadiringist hoogsa tantsu lahti lõid.

Isetegevuspäev tuletas meelde, et vallal on oma laul “Laekvere mänd”, mille on 2004. aastal loonud muusik, helilooja ja kirjanik Heldur Jõgioja, kelle elutee lõppes aasta tagasi.

Laulu, mida on ühiselt esitatudki varem vaid üks kord,  õppis selgeks folkoorirühm ning jagas ka teistega- peamiseks eesmärgiks ikka see, et see rahvale armsaks saaks.

Mõtlemapanevat ainet pakkus aga külateatri Eedi ja Laekvere rahvamaja noorte teatristuudio ühislavastuse “Valulävi” esmaettekanne, mis jutustab inimeste lugusid, käsitledes keerulisi teemasid - vangla, lastekodu ja surm. Samas mahtuvad lavatükki ka õnn, armastus ja lapse sünd.

Lavatükile annab palju juurde Margus Sarneti loodud muusikaline kujundus, mis valmis pikkade tundide jooksul kodustuudios.

Loo autor ja näitlejate juhendaja Õilme Lainesaar on enda sõnul ammu unistanud tõsisema tüki lavale toomisest ning nüüd saigi see teoks, muidugi näitlejate abiga, kokku mängib “Valuläves” 18 inimest.

Isetegevuspäeval esinesid Laekvere rahvamajas tegutsevad rahva- ja kõhutantsijad, eakate estraadiring, memmede lauluansambel ja folkloorirühm ning muidugi eelmise aasta lõpus oma kolmekümnendat sünnipäeva pidanud Muuga segarahvatantsurühm.

Kunsti- ja käsitööring tutvustasid enda tehtut üles pandud näitustega, kus tähtis osa lihavõttepühade temaatikal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles