Rakverlannad esindavad riiki taekwondo võistlustel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Kiigemägi (vasakul), Kelly Konetski ja Anastasija Mironova näitavad lööke, mida nad taekwondo treeningutel  ja võistlustel teevad.
Marta Kiigemägi (vasakul), Kelly Konetski ja Anastasija Mironova näitavad lööke, mida nad taekwondo treeningutel ja võistlustel teevad. Foto: Arvet Mägi

Rakvere koolitüdrukud Marta Kiigemägi (12), Kelly Konetski (17) ja Anastasija Mironova (16) huvituvad juba aastaid idamaisest võitluskunstist taekwondo’st ning käivad seda treenimas Tallinnas.



Kõik kolm õpivad Rakvere gümnaasiumis: Marta kuuendas ning Kelly ja Anastasija kümnendas klassis. Tallinnas Pantera spordiklubi ruumides harjutavad nad Eesti WTF Taekwondo Föderatsiooni presidendi Oleg Kimi juhendamisel koos nende noortega, kes on oma arengus nii kaugele jõudnud, et kuuluvad Eesti koondisesse ning käivad võistlustel riiki esindamas.

Ka Rakverest pärit taekwon­do-tüdrukud, kes juba neljandat aastat sõidavad Tallinnasse treenima neli korda nädalas, on oma tulemustega erinevatel võistlustel nii Eestis kui välisriikides Lätis, Leedus, Taanis, Saksamaal, Belgias, Bosnias, Ungaris, Poolas silma paistnud, auhindu võitnud.

“Nad on väga tublid tüdrukud, hästi tragid, teevad enda kallal kõvasti tööd, on hingega asja juures,” iseloomustas Oleg Kim rakverlannasid. “Tallinnas mul trennis paremaid tüdrukuid pole, nemad on parimad. Suur tänu muidugi lastevanematele, kes oma lapsi pealinna sõidutavad. See pole neile odav lõbu, aga nad teevad seda.”

Kimi sõnul ei järgi ta treeninguid tehes kommertslikke eesmärke ega aja kvantiteeti taga, vaid keskendub nende noorte juhendamisele, kellel on eeldusi ja sisu tõusta kõrgemale. “Tahan tõsta selle spordiala taset Eestis, seepärast tavatreeninguid ei tee, tegelen ainult koondistega,” märkis treener Kim.

Huviga ootab ta, kuidas läheb juulikuu alguses Tbilisis Euroopa kadettide meistrivõistlustel debüteerival noorukesel Marta Kiigemäel. “Ta on unikaalne juhtum, paljud välismaa treenerid on tema võistlemist jälgides leidnud, et sellele tüdrukule pole Ida-Euroopa riikidest, kus taekwondo on väga kõrgelt arenenud, oma kaalukategoorias küll võrdset vastast leida,” tunnustas Oleg Kim andekat noorsportlast.

Eeloleval nädalavahetusel sõidavad kõik kolm rakverlannast taekwondolast võistlema Lätti, kus on kavas Riia karikavõistlused. Konkureerida tuleb seal lätlaste kõrval veel Ukraina, Valgevene ja Venemaa eakaaslastega.

Viimati aprillikuu alguses Daugavpilsis toimunud võistlustelt tõi Marta Kiigemägi esikoha nii sparringus kui harjutuses, kus tuli kümne sekundi jooksul teha võimalikult palju lööke. Võisteldi koos poistega ning Marta võidutulemuseks jäi 35 lööki. Anastasija sai Daugavpilsis mõlemal alal oma võistlusklassis teise koha, Kelly neil võistlustel ei osalenud.

“See on huvitav kahevõitlusala, võib tunduda küll rohkem poistele sobiv, et on löögid ja puha, aga samas on see ka omamoodi graatsiline ala, nõuab head painduvust ja kiirust, osavust,” kiitis taekwondo’d tüdrukutest vanim ja kogenum Kelly Konetski, kel käimas juba kümnes hooaeg ning seljataha on jäänud esimesed tiitlivõistlusedki Euroopas.

Kõik kolm on ühte meelt, et heade tulemuste saavutamiseks ei piisa taekwondo’s ainult kehalistest võimetest ega löökide sooritamise oskusest, tuleb ka pea tööle panna, vastase liigutusi tähelepanelikult jälgida, neid ette aimata.

Kõik see teeb idamaise võitluskunsti nende jaoks väga haaravaks ja köitvaks harrastuseks, nii et selle treenimiseks ei peljata tugevaid treeninguid ega pikka vahemaad sinna sõiduks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles