Ehitushinnad seavad hanked ohtu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Laekvere vallavalitsuse välja kuulutatud vee- ja kanalisatsioonitorustike ning puurkaevude rekonstrueerimise projekteerimis- ja ehitustööde hankele laekus neli pakkumist.

Pakkumiste hinnad jäid vahemikku 1,473 miljonit kuni 1,935 miljonit eurot koos käibemaksuga.

“Hinnad on planeeritud eelarvega võrreldes tunduvalt tõusnud, eelarves oli planeeritud eespool nimetatud tööde tegemiseks 1,3 miljonit eurot koos käibemaksuga,” ütles Laekvere vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Andrus Läll.

Nüüd oleneb nii pakkumuste hindamise tulemustest kui keskkonna investeeringute keskusest (KIK), kas üldse on võimalik töövõtulepingut sõlmida, sest puudujääva osa katmiseks on vaja lisaraha.

Laekvere aleviku veemajandusprojekti on kavandatud veel reoveepuhasti rekonstrueerimine, kuid seda hanget pole enne üldse võimalik välja kuulutada, kui on selge KIKist lisaraha saamine.

Laekvere aleviku veemajandusprojekti planeeritud eelarve on kokku 1,54 miljonit eurot koos käibemaksuga. Lisaks vee- ja kanalisatsioonitorustike ning puurkaevude rekonstrueerimisele ja biopuhasti uuendamisele peab sellesse summasse mahtuma veel projektijuhtimine ja inseneriteenus ehk omanikujärelevalve.

Laekvere vallavanema Aarne Laasi sõnul on olukord keeruline, sest võrreldes kavandatud eelarvega on puudu 0,3 miljonit kuni 0,4 miljonit eurot.

Töödega on kavandatud alustada tänavu.

Projekti aitab rahastada Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles