Juhkami ja Hõbemägi said tänuplaadi

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaalt said tänuplaadi Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja VIROL-i kauaaegne tegevdirektor Sven Hõbemägi.
Lääne-Virumaalt said tänuplaadi Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja VIROL-i kauaaegne tegevdirektor Sven Hõbemägi. Foto: Mihkel Juhkami

Teisipäeval peeti Kalevi spordihallis Eesti II omavalitsuspäeva, mis oli pühendatud Eesti kohaliku omavalitsuse ja omavalitsusliitude taastamisele ja arengule 1989–2017.

Esimene omavalitsuspäev toimus aasta eest riigikogus ja sellega tähistati Eesti kohalike omavalitsuste loomise ja taastamise aastapäeva.

Tervituskõnedega esinesid riigikogu esimees Eiki Nestor, president Arnold Rüütel, peaminister Jüri Ratas ja teised.

Konverentsil tegid teiste seas ettekande Eesti Linnade Liidu juhatuse esimees Taavi Aas, kes rääkis linnapiirkondadest praegu ja tulevikus.

Riigihalduse minister Jaak Aab kõneles omavalitsusliitude taastamisest ning rollist Eesti avaliku halduse kujundamisel ja arendamisel.

Kohalolnud said ka jälgida riigikogus esindatud erakondade juhtide kahetunnist paneeldiskussiooni.

Päeva lõpuks esitleti äsja valminud ja väga mahukat omavalitsuskogumikku, kuhu koondatud kohalike omavalitsuste ajalugu koos mitme asjaosalise isikliku mälestusega.

Samuti tänati teenekamaid omavalitsustegelasi panuse eest Eesti omavalitsussüsteemi arendamisse. Lääne-Virumaalt said tänuplaadi Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja VIROL-i kauaaegne tegevdirektor Sven Hõbemägi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles