Kiviõli seiklusturismi keskus valmib järgmiseks suveks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seiklusturismikeskus peaks valmima järgmiseks suveks.
Seiklusturismikeskus peaks valmima järgmiseks suveks. Foto: SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus

OÜ FundEhitus ja SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus sõlmisid täna lepingu Kiviõli seiklusturismi keskuse lõplikuks väljaehitamiseks. Keskuse tegevuseks vajaliku taristu ja hoonete ehitus läheb maksma ligikaudu 3,3 miljonit eurot, projekti kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.
 

Eurotoetus aitab 2012. aasta suveks kujundada Baltikumi kõrgeimast tehismäest - Kiviõli tuhamäest - rahvusvahelisel tasemel aastaringseid teenuseid pakkuva seiklusturismikeskuse ning suurvõistluste toimumispaiga. “Loodava keskuse eesmärgiks on saada aastaks 2015 kõige hinnatumaks aktiivse puhkusekeskuseks Soome lahe regioonis. Plaanide kohaselt avab keskus uksed 2012. aasta suvel: vastav leping ehitajaga sai täna ka sõlmitud,” ütles Janek Maar.

Ehitushanke tulemusena valiti Kiviõli seiklusturismi keskuse ehitajaks OÜ Fund Ehitus. “Meil on äärmiselt hea meel, et pärast kümne aasta pikkust eeltööde perioodi, saame nüüd kindlalt rääkida reaalsest keskuse valmimisest,” ütles SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

Fund Ehituse juhatuse liikme Ott Kikkase sõnul on rahvusvaheliselt silmapaistva spordi- ja seiklusturismi keskuse lõplik välja ehitamine firma jaoks huvitav väljakutse. “Loodame, et saame sellega anda olulise panuse mõne noore lumelauduri ja krossi- või mägirattasõitja jõudmisel maailma tippude sekka,” lisas Kikkas.

Olulisemad ehitushanke mahtu kuuluvad tööd on keskuse teenindus-, tehnika-, pumpla- ja mäeteenindushoonete ehitamine, vajalike elektri-, vee-, side- ja küttetrasside ehitamine ning mäe nõlvade täiendav planeerimine ja haljastamine.

Projektiraames rajatakse Kiviõlisse tipptasemel suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus, mille aastaseks külastajate arvuksprognoositakse 80 000 sise- ja välisturisti.

Kiviõli tuhamäe ümberkujundamise tulemusena on sinna juba rajatud Eesti pikimad mäesuusanõlvad (kuni 700 meetrit) koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga, mis teeb võimalikuks seal lumelauaalade tiitlivõistluste korraldamise.


Kiviõli tuhamäe nõlvale on loodud ka motokrossirada, kus alates 2008. aastast korraldatakse külgkorvidega krossitsiklite motokrossi maailmameistrivõistluste etappe. “Traditsiooniline külgkorvidega krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapp koos suure meelelahutusprogrammiga toimub Kiviõlis ka tänavu suvel,” kinnitas Janek Maar. Keskuse lõplik välja ehitamine lubab seal tulevikus korraldada ka mägirattaning lumelauaalade rahvusvahelisi tiitlivõistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles