Piibelehest saab nüüd leedlampe ja trafosid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Kožurov on valmis abistama klienti nii konkreetse lambipirni otsingul kui valguslahenduste leidmisel.
Helen Kožurov on valmis abistama klienti nii konkreetse lambipirni otsingul kui valguslahenduste leidmisel. Foto: Marianne Loorents

Kunagine Piibelehe kohvik Rakveres Laial tänaval, kus hiljem tegutses veinituba ja viimati kauples Kulina lihatööstus, on nüüdsest kõikvõimalike valgustustoodete päralt – uksed avas MKM Trade OÜ elektritarvete pood.

Martin Keskküla, ettevõtte ühe omaniku sõnul pakuti elektritarbeid seni jaemüügiks e-poes ning hulgimüügiks hinnapakkumiste kaudu, kuid üha rohkem soovisid kliendid kaubale ise järele tulla ja tooteid enne ostu ka oma silmaga näha. Rägavere teel asuv kontor ja laoruum jäid selleks aga kitsaks.

“Aja jooksul keskendusime valgustite ja valgusallikate müügile, kuna nende järele oli nõudlust kõige enam. Samas on see kliendi jaoks sageli ka kõige keerulisem valdkond, sest ilma valgusprojektita võib olla küllaltki raske arvestada, kui palju peaks ruumides valgust olema, milline võiks olla valguse värv, milliseid valgusteid kasutada, kuhu need paigaldada, milline võiks olla valgusnurk. Inimestel on erinevad soovid ja maitsed ning valgustuse valimine sõltub konkreetsest ruumist. See oli ka esimeseks indikaatoriks, et võiks olla olemas koht, kuhu kliendil oleks võimalik enne ostu tulla, et proovida lampe või valgusteid,” selgitab Keskküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles