Teistmoodi päev: kokad ettekandjateks ja vastupidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario (vasakult), Märt, Kaspar ja Marje olid toimkond, kel tuli teisipäeval klientide ette astuda tavapärasest erinevat tööd tehes: köögist ja juhataja laua tagant tuli minna kelnerina inimestele toitu ette tooma.
Mario (vasakult), Märt, Kaspar ja Marje olid toimkond, kel tuli teisipäeval klientide ette astuda tavapärasest erinevat tööd tehes: köögist ja juhataja laua tagant tuli minna kelnerina inimestele toitu ette tooma. Foto: Meelis Meilbaum

Klient keerab end järsult ümber ja Märt ehmatab. Korraks. Taldrikud ei lenda, nuga ei kuku. Berliini Trahteri kokk on osav. See on teisipäeval ainuke kord, kui ettekandjaks olnud mees tunneb, et asjad võivad minna saalis pisut täbarasti.

Köögis kulgeb kõik rahulikult. Hakkliha ei kõrbe, riis ei jää kõvaks ega suhkruvabale pannkoogile lisata liialt soola. Kõik on kontrolli all. Seda on näha Berliini Trahteri töötajate rahulikest silmadest. 

Et ühes söögikohas võib väike kaos tekkida, on seotud sellega, et peetakse viguritega ametivahetuspäeva. Ettekandjad on kupatatud kööki ja kulbikuningad saali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles