Pioneeripataljoni kaitseväelased varistasid tühjalt seisnud hoone

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirde kaitseringkonna pioneeripataljoni kaitseväelased koos Scoutspataljoni ja Kaitseliidu liikmetega varistas neljapäeval Tapa lähedal tühjalt seisnud hoone.
Kirde kaitseringkonna pioneeripataljoni kaitseväelased koos Scoutspataljoni ja Kaitseliidu liikmetega varistas neljapäeval Tapa lähedal tühjalt seisnud hoone. Foto: Kaitseväe peastaap

Kirde kaitseringkonna pioneeripataljoni kaitseväelased koos Scoutspataljoni ja Kaitseliidu liikmetega varistas neljapäeval Tapa lähedal tühjalt seisnud hoone.

Eesti Raudteele kuulunud kahekorruseline telliskivihoone varistamiseks tegid pioneerid põhjaliku eeltöö - hoonesse puuriti ligi 1000 auku, kuhu vahetult enne varistamist paigaldati spetsiaalsed lõhkelaengud, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase kinnitas, et koostöö Eesti Raudtee ja kaitseväe vahel on mõlemapoolselt kasulik. «Kui meil on hooneid, mida me ei vaja ning kaitseväelastel on vaja lõhkamist praktiseerida, siis võidavad koostööst nii tsiviil- kui militaarmaailm, raudtee ümbrusest kaovad tühjad tondilossid ning lõhkajate oskused arenevad,» ütles Glase.

Pioneeripataljoni ülema major Anti Viljaste sõnul oli lõhketööde läbiviijate jaoks suurimaks väljakutseks lõhatavast hoones nelja meetri kaugusel asuv alajaam. «Lõhatav maja kukkus kokku planeeritult ning alajaama elektrienergiat saab raudtee ka edaspidi kasutada,» ütles Viljaste.

Maja varistasid kõrgeima ehk D-kategooria lõhkajad, kellel on õigus varistada ja lõhata nii sõjaväe- kui tsiviilobjekte.

Pioneeripataljoni ülesandeks on valmistada ette reservväelasi pioneeriüksuste jaoks ning elukutselisi demineerijaid rahvusvaheliste operatsioonide ja Eesti siseste ülesannete täitmiseks. Kaitseväe elukutselised demineerijaid teenivad pioneeripataljoni juurde kuuluva EOD-allüksuse (Explosive Ordnance Disposal) koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles