Juhtkiri: kas me tahame kino?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres räägib reformierakond oma valimislubadustes ja kõnelevad ka Tsentrumi omanikud suurest meelelahutuskeskusest, mis hõlmaks lisaks mitmele moodsale ja mitte just väga suurele kinosaalile muud popkultuuri juurde kuuluvat. Jutt käib hoonest, kuhu noored ja nooremeelsed koguneksid ja mida on võrreldud näiteks Solarise keskusega Tallinnas.

Tsentrumi plaan meelelahutuskeskuseks muutuda on küll ilus, aga seal pole asjad viimastel aastatel eriti liikunud ning nõukaaegne monstrum lebotab juba aastaid keset linna peaaegu samasugusena, millisena ta sinna kunagi maandus. Kas nüüd midagi muutub?

Võibolla olekski parim lahendus see hoone täiesti korda teha ja leida sellele uus sisu ja vorm, selle asemel et Keskväljakule veel üks hiiglaslik ehitis rajada. Teisalt on linna planeeringus praeguse Keskväljaku mullakuhja asemele niikuinii hoone ette nähtud. Sel juhul oleks  sada korda parem, kui seal oleks kultuurikeskus, raamatukogu, kino ja galerii, mitte lihtsalt büroopinnad või korterid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles