Lapsi oodatakse küberpähkleid purema

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna tehnikaülikool, kaitseministeerium ja Eesti Interneti Sihtasutus kutsuvad 4.-9. klasside õpilasi osalema digitaalse ohutuse e-testis "Küberpähkel".

Testis on 30 küsimust ja taustaküsimused. Auhinnad jagatakse välja loosiga.

Kuidas käituda internetis, hoida tervist ja tunda ära petuskeeme – just sellised on e-testi küsimused. „Küberohtudega võitlemisel ja digitaalse ohutuse kasvatamisel on vajalikud nii teavitustöö kui ka oskuste katsetamine," räägib "Küberpähkli" korraldaja Birgy Lorenz.

"Küberpähkli" e-testimist toetavad kaitseministeerium, Eesti Interneti sihtasutus, Tallinna tehnikaülikool, HITSA, politsei- ja piirivalveamet, Targalt Internetis programm, lastekaitse liit, Telia Eesti, BCS Koolitus, Insplay ja Tallinna haridusamet.

Infot võistluse kohta leiab siit: www.küberpähkel.ee.

"Küberpähkli" võistlust korraldatakse Eestis juba kolmandat aastat, kuid esimest korda on see kättesaadav internetist kõikidele 4.-9. klasside õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles