Järvalased ja läänevirulased plaanivad arendada ühtset ettevõtluskoridori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Kertsmik
Kalju Kertsmik Foto: Priit Simson/Postimees

Teisipäeval kohtuvad Ahulas õmblusfirmas Pakpoord Järvamaa ja Lääne-Virumaa kaheksa omavalitsuse juhid ja ettevõtjad, et koos arutada Mäo - Ahula - Aravete - Tapa - Sõmeru ettevõtluskoridori arenguga seotud küsimusi.


Kohtumise korraldaja, Albu vallavanem Kalju Kertsmik ütles, et ettevõtluskoridorile annab logistilise eelise Pärnu-Rakvere riigimaantee. “See tagab aastaringse juurdepääsu Sankt Peterburi - Kesk-Euroopa trassil ning koridori ääres on väljakujunenud tootmisalad, kus tegutsevad mitmed nimekad ettevõtted,” sõnas ta.
Kertsmiku hinnangu lon ettevõtluskoridori eelised suuresti veel kasutamata, kuid nende arendamisega saab ühiselt anda uue tõuke piirkonna arenguks.
Esimesel töökoosolekul hinnatakse ettevõtluskoridori ideed ja selle tähtsust Järvamaa ja Lääne-Virumaa arengule, antakse ülevaade koridori ressurssidest ja võimalustest ning kuulatakse ära ettevõtjate ootused ettevõtluskoridori võimalustest.
Juhul, kui omavalitsused ja ettevõtjad on huvitatud selle koridori ühisest arendamisest lähiaastail, siis lepitakse kokku ühistes tegevustes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles