Rinnaga toitmine sujub, kui peresuhted on korras

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lende Liivaste (vasakul) ja Janika Peep vaatavad heldimusega beebit, kes hiljaaegu ilmale tulnud ja nüüd emaga haiglas kosumas on.
Lende Liivaste (vasakul) ja Janika Peep vaatavad heldimusega beebit, kes hiljaaegu ilmale tulnud ja nüüd emaga haiglas kosumas on. Foto: Marianne Loorents

Last imetav ema, madonna lapsega, on midagi väga tavalist, samas erakordset. Kui statistikaamet edastab kuivi andmeid selle kohta, kui suur protsent lapsi saab esimesel eluaastal rinnapiima, siis on see mündi üks pool. Teine pool on märksa elulisem: mõnikord tähendab see lihtsust, mõnikord raskusi. Suisa valu. Rinnaga toitmine võib sujuda loomulikult, aga tihtipeale tuleb spetsialistidel hapra inimlapse elu algust suunata.

Rakvere haigla ämmaemandad Janika Peep ja Lende Liivaste töötavad lisaks igapäevasele ametile haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakonnas imetamisnõustajatena kolm aastat tegutsenud imetamiskabinetis. Kuigi nõustaja pädevus on olemas igal ämmaemandal, võtavad nemad korra nädalas Virumaa naisi vastu spetsiaalselt selleks, et aidata neil leida õige tee lapse rinnaga toitmisel.

Milliste probleemidega imetamisnõustajad tegelevad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles