Juhkami esimene mängupäev lõppes kärmelt

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa on Martti Juhkamile tuttav mängupaik: hooajal 2015/2016 pallis ta esiliiga klubis Rennes Volley.
Prantsusmaa on Martti Juhkamile tuttav mängupaik: hooajal 2015/2016 pallis ta esiliiga klubis Rennes Volley. Foto: Tairo Lutter / Postimees

29-aastase Rakverest pärit nurgaründaja Martti Juhkami ja tema koduklubi, Prantsusmaa võrkpalli meistriliiga uustulnuk Tourcoing avas hooaja reede õhtul 0:3 (22:25, 18:25, 19:25) kaotusega Toursile.

Mullu Innsbrucki Hypo Tiroli meeskonnaga Austria meistriks kroonitud Juhkami lausus, et esimene allajäämine Prantsusmaa kõrgliigas kõlas meeskonnale kui valju äratuskell. "Peame teadvustama, mis tasemel mäng käib," märkis ta. "Kui alustame mängu passiivselt ja ootame, et vastane meile midagi kingib, siis saab meil väga raske olema."

Martti Juhkami ütlusel oli eilne mäng vastupidine sellele, mida treener neilt ootab, ehk vastasele jäädi alla eelkõige vaimses plaanis. "Kuna meeskond mängis eelmisel aastal esiliigas ja enamik tuumikust säilis, on vōimalik, et soov hästi mängida ja kõrgliigaküpsust tōestada lõi mehed natukene krampi," lisas ta. "Vastane oli muidugi kōva ja kindel tiitlipretendent, aga ka meil oli häid momente. Tuleb tööd edasi teha ja kindlasti ei pea vōite kaua ootama. Oleme vōimelised palju enamaks."

Rakverlane ütles, et isiklikus plaanis on uus koduklubi talle väga sobiv. "Treener nōuab treeningutel palju ja üritab tekitada meeskonna, kes vōitleb ja annab endast iga päev maksimumi. Meil ei ole meeskonnas suuri staare ja seetōttu peame väga kokku hoidma. Esmane eesmärk on play-off'i jōudmine ja seejärel hakkavad mängud, kus kōik on hea ōnne korral vōimalik," rääkis Juhkami.

Järgmise mängu peab Tourcoing 21. oktoobril võõrsil. Kokku minnakse tiimiga Arago de Sete. Prantsusmaa meistriliigasse kuulub 12 klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles