Kiviõli Keemiatööstus sai oma uues karjääris kaevandusloa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Keemiatööstus.
Kiviõli Keemiatööstus. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna Ringkonnakohus tühistas reedel Tallinna Halduskohtu poolt Kiviõli Keemiatööstuse OÜle esialgse õiguskaitse korras seatud keelu alustada põlevkivikaevandamist Põhja-Kiviõli II mäeeraldisel.

Ettevõte saab nüüd hoolimata maaomanikega käiva kohtuvaidluse jätkumisest võtta kasutusele uued põlevkivivarud ja jätkata regioonis olulise tööandjana põlevkiviõli tootmist, teatas ettevõtte juhatuse liige Robert Karpelin, vahendas ERR Uudised.

Karpelini sõnul on Kiviõli Keemiatööstus (KKT) teinud ettevalmistustöid kõigi kaeveloas seatud tingimuste täitmiseks, kõigi kaevealaga piirnevate kinnistute ohutuse tagamiseks ning sõlminud lepinguid kaevandamistegevusega alustamiseks.

Reaalsete kaevetöödega loodab ettevõte alustada juba lähinädalail, sest antud ringkonnakohtu määrus on lõplik ja selle peale ei saa maaomanikud enam edasi kaevata. Karpelini sõnul hakkab põlevkivi kaevandamine uues Põhja-Kiviõli II karjääris toimuma ainult riigile kuuluval maal või maal, millise omanikud on andnud õiguse kaevandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles