Nullipoiste arv kasvab iga korraga

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOV valimised 2017.
KOV valimised 2017. Foto: Eesti Meedia

Kui kaheksa aastat tagasi ei kogunud valimistel ühtegi häält üheksa ja nelja aasta eest 23 kandidaati, siis sel korral uskus endasse nii vähe, et isegi ise enda poolt ei hääletanud, koguni 40 inimest.

Kõige rohkem nullisaajaid oli Rakvere linnas. Valimisliidu Rakvere Heaks nimekirjas ei saanud ühtegi häält kümme kandidaati, keskerakonna ja IRL-i nimekirjas kaks ning reformierakonna ja sotside nimekirjas üks kandidaat.

Vinnis jäi häälteta neli keskerakonna ja üks IRL-i nimekirjas kandideerija, Väike-Maarjas aga neli keskerakonna ja üks reformierakonna nimekirja kandidaat.

Tapa vallas jäi keskerakonna nimekirjas nulliga kolm, reformil üks kandidaat. Rakvere vallas, Kadrinas ja Haljalas oli nullipoisse kolm. Rakvere vallas kaks keskerakonna ja üks IRL-i nimeirjast, Kadrinas kaks valimisliidust Terve Vald ja üks IRL-ist, Haljalas kaks valimisliidust Plaan A ja üks IRL-ist.

Viru-Nigula vallas oli vaid üks häälteta jäänu, tema esindas keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles