Repliik: valus õppetund

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Erakogu

Eelmisel nädala teisel poolel ehmatas Eesti inimesi teade sellest, et Tallinnas on kaduma läinud kümneaastane tüdruk. Last otsiti suurendatud politseijõududega ning kaasatud olid vabatahtlikud. Kogu Eesti elas lapse otsimisele kaasa ja kõik hoidsid pöialt, et ta lõpuks elusa ja tervena üles leitaks.

Inimeste peadest käis läbi igasuguseid mõtteid: kas ta läks laevaga üle lahe, jäi ette mõnele perverdile või muule kurjategijale, jooksis lihtsalt kodust ära, nagu varateismelised seda ikka teevad.

Selgus, et kõige hullemad kartused osutusid asjatuks. Laps leiti ja temaga oli kõik korras, välja arvatud see, et ta oli plehku pannud koduste suhete tõttu. See aga, mis järgnes tüdruku leidmisele, on pehmelt öeldes häiriv. On arusaadav, et kuna otsingutesse oli kaasatud palju inimesi, tekkis avalik huvi kadumise põhjuste vastu. Ning meedia ei pidanud ebaeetiliseks üksikasjade rahva ette toomist. Politsei ja lastekaitse ei suutnudki lõpuni survele vastu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles