Kunda noore disaineri kirjatüüp sai üleriigilisel konkursil kuldauhinna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal Tallinnas toimunud üleriigilise konkursi “Eesti disainiauhinnad 2017” galal pälvis tüpograafia kategoorias kuld­auhinna 24-aastase Kundast pärit Aimur Taki võistlustöö.

Kuldauhinna tõi Eesti kunstiakadeemia graafilise disaini tudengile kirjatüüp, mille ta disainis spetsiaalselt tänavu 30 aasta juubelit tähistanud ERKI moesõu visuaalse identiteedi tarvis. Vastne kirjatüüp tuleneb 1970. ja 1980. aastate ERKI disainitudengite kirjakunstitöödest.

“Olen tunnustuse eest tänulik, see annab mõnusa tõuke edaspidiseks,” rääkis Aimur Takk. “Minu arust oli finaali pääsenud töid küllaltki keeruline pingeritta seada, sest kõrvuti kandideerisid puhtalt uued kirjatüübid, aga ka tüpograafilised lahendused. Seetõttu paistab siinkohal tüpograafia kategoorianimetusena pisut laialivalguv. Võibolla tasuks mikro- ja makrotasandit eraldi käsitleda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles