Pensionile jääda plaaninud Peep Vassiljev asub volikogu juhtima (1)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Vassiljev.
Peep Vassiljev. Foto: Marianne Loorents

Rakvere vallas võimule asuv valimisliit Üheskoos otsustas teha volikogule ettepaneku kinnitada volikogu esimeheks senine Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ja vallavanemaks varem Sõmeru volikogu juhtunud Maido Nõlvak.

Siiani ei olnud valimisliidul vallavanemakandidaati ning vallavanem sooviti leida avaliku konkursi korras. Tänu rahva usaldusele, mis tõi Maido Nõlvakule kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu Üheskoos nimekirjas kandideerides 79 häält, otsustas ta kandideerida Rakvere valla vallavanema ametikohale.
Valimisliidu Üheskoos esinumber Peep Vassiljev selgitas, et otsus konkurssi mitte välja kuulutada oli tingitud muutustest tema isiklikus elus. «Plaanisime koos abikaasaga pensionile jääda ja hakata kahekesi iseendale elama. Paraku läks teisiti ja ma ei soovinud üksinda koju jääda,» selgitas Vassiljev, kes nüüd tahab volikogu esimehena ennast veel vallale pühendada.
Vassiljevi meelemuutuse järel leidis Maido Nõlvak, et temagi on vallaasjadega kursis, valmis ennast omavalitsusele pühendama ning vallajuhiks kandideerima.
Kui aga oleks kuulutatud välja konkurss vallavanema leidmiseks ja Nõlvak oleks konkursi võitnud, oleks võinud avalikkus arvata, et tegemist on farsiga. Ülejäänud kandideerijatel oleks ilmselt tekkinud küsimus, milleks üldse konkurssi vaja oli, kui tulemus oli juba ette teada. Juhul kui Nõlvak ei oleks aga konkurssi võitnud, oleks tekkinud umbusaldus valimisliidus.
«Me ei olnud mitte kõige paremas seisus minu meelemuutuse tõttu,» nentis Vassiljev.
Senist Rakvere valda juhtinud Aivar Aruja on seevastu ammu tehtud otsuses kindel. Ta ütles juba enne valimisi, et temal puudub ambitsioon vallavanema kohal jätkamiseks, küll aga jääb ta volikogu või vallavalitsuse liikmeks. Mida pikaaegne vallajuht isiklikus plaanis tegema hakkab, pole talle endalegi veel teada. «Kui üleandmisprotsess läbi saab, tahaks hetke endale võtta,» tunnistas Aruja.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles