Kolumn: valehäbi

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kaljuvee
Kristel Kaljuvee Foto: Meelis Meilbaum

Sellepärast oligi vaja keskkool läbi käia, et Statoili tööle tulla? Niisuguse küsimuse esitas mulle üleolevalt muiates üks endine klassivend, kui ma mõned head suved tagasi vahetult enne ülikooli algust kolm kuud bensiinijaamas töötasin.

Tema mõnus muie oli tõenäoliselt tingitud tõigast, et tal endal keskhariduse omandamine pooleli jäi, kuid sellest hoolimata oli ta juba tubli töömees. Ilmselt sai ta ka normaalset palka. Mitte üleliia palju, aga piisavalt, et ära elada (kuigi aususe huvides olgu öeldud, et tema jalad olid siis veel vanemate toidulaua all).

Sellel aastatetagusel intsidendil ei oleks ju üldse mingit tähtsust, kui ma ei oleks tajunud, et minust teisel pool letti seisnud inimene püüdis iga oma ihurakuga mõista anda: ehitaja-klienditeenindaja skaalal on esimene neist mingil moel austusväärsem kui viimane. See ei ole mitte kuidagi aktsepteeritav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles