Juhtkiri: mida kuradit te sellest kuusest sinna toppisite?!

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimisteöö järel kiiruga kokku klopsitud Rakvere koalitsioonilepingu nõrkusele osutab tõik, et seal leidus koht ka kuuseinstallatsioonile, mis võinuks vabalt olla linnavalitsuse otsustamise küsimus. Nüüd tegeldakse rahva kisakoori saatel asendustegevusega, selmet luua linnas asju, mis eviks tõelisi väärtusi.

Virumaa Teataja sellekohasele osutamisele läinud nädala lõpul järgnes torm veeklaasis. See õrn teema sattus taas avalikkuse hambu ja emotsionaalne lahmimine käib nagu laste telefonimängus, kus algteksti ei tea keegi ning viimase mängijani jõuab info, mis tegelikkusest äraspidisesse suunda läinud, sest vahepeal on keegi midagi juurde pannud ja samal ajal keegi teine midagi maha võtnud. Seejuures on kõige suuremad eksperdid need, kes pole koalitsioonilepingut isegi lugenud.

Mõnele on tulus see küsimus kohe mõistagi poliitiliseks keerata. Näiteks koalitsioonist välja jäänud sotsid hõõruvad naeratades käsi (kultuuriminister Indrek Saar jõudis juba ahastada ja võrrelda olukorda meeste tantsupeo ärakolimisega Rakverest). Opositsiooni jäänud EKRE ning valimisliidu Rakvere Heaks tegelased kergitavad lihtsalt üllatunult kulme, sest ehe jõulupuu Keskväljakul kuulus ometi ju nende valimislubaduste arsenali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles