Rahvuslille, -linnu, -kala ja -kivi kõrvale valitakse rahvusmaastik

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingmar Muusikuse (vasakul) ja Juhani Pütt­sepa töö tulemusena saab rahvas peagi välja valida rahvusmaastiku.
Ingmar Muusikuse (vasakul) ja Juhani Pütt­sepa töö tulemusena saab rahvas peagi välja valida rahvusmaastiku. Foto: Meelis Meilbaum

Poolesajast kaalukausile asetatud rahvusmaastikust praeguseks rohkem kui kolmkümmend fotodele jäädvustanud ja nende kirjeldused üles tähendanud tandem, fotograaf Ingmar Muusikus ning bioloogist loodusajakirjanik ja õpetaja Juhani Püttsepp, kaardistab riigi sajandaks sünnipäevaks Eesti loodusmaastikke.

11 aastat tagasi meie hulgast lahkunud Eesti biogeograafilt Jaan Eilartilt pärit mõtte teoks tegemist alustati Eesti Looduskaitse Seltsi (ELKS) tellimusel umbes aasta tagasi. Rahvusmaastikke tutvustavaid iganädalasi artikleid saab Maalehest lugeda alates tänavu veebruarist.

Põhjaliku töö ette võtnud mehed rääkisid tehtust hiljuti Sõmeru keskusehoones korraldatud kohtumisel “Keskkonna kolmapäev”. Oma jutu ilmestamiseks näitasid nad suurel ekraanil hoolikalt valitud vaateid, mille hulgas olid näiteks Hiiumaa laiud, Koguva ehk Sõgeda küla, Alam-Pedja, Tammsaare talud Kõrvemaal ja Kakerdaja raba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles