Seltsimees lapsega kaadri taga

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Moonika Siimets ja väikese Leelo osatäitja Helena Maria Reisner jagasid kuulajatega filmitöö eredamaid hetki.
Režissöör Moonika Siimets ja väikese Leelo osatäitja Helena Maria Reisner jagasid kuulajatega filmitöö eredamaid hetki. Foto: Meelis Meilbaum

Väike tüdruk jookseb mööda kahutanud heinamaad. Kleidi väel. Elu eest. Mees kihutab tema kannul. Laps libiseb ja kukub. Tagaajaja prantsatab talle otsa. See duubel ei õnnestu.

Kõle sügispäev. Tuul lõõtsub. Võetakse üles filmi “Seltsimees laps” dramaatilist stseeni. “Oli hästi-hästi külm,” meenutas filmis peaosalist, väikest Leelo Tungalt kehastav Helena Maria Reisner oma kõige raskemat võttepäeva.

“Pidin olema kleidi väel ja heina sees jooksma. Hästi paha oli paljaste säärtega joosta võsa ja torkivate asjade sees. Pidin jooksma hästi kiiresti. Ükskord ma kukkusin. Kaameramees kukkus mulle peale.” Nüüd, kus filmivõtted ammu selja taga, ajab see mälestus tüdruku naerma. Kriimustada saanud põlved on ammu paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles