Usalduse kokkuvarisemine

Andres Jaadla
, Linnavolikogu liige, valimisliit Rakvere Heaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla
Andres Jaadla Foto: Erakogu

Tegelikult ei peaks mina sel teemal sõna võtma. Valimisliit Rakvere Heaks ei lubanud kultuurikeskust linna südamesse, kuid ka meie lubasime kesklinna elavdamist. Miks siis sõna võtan? Sest minu hinnangul on Rakvere poliitikaelus küll kirja panemata, kuid siiani siiski tunnetatud poliitilise eetika piire ületatud. Kirjutan, sest kuidagi õõnsalt ja loosungilikult kõlas linnapeakandidaadi jutt “Terevisioonis”, kuidagi liiga kergelt heitis valimiste võitja kõrvale oma põhilubaduse ja meeskonna ühe võtmemängija, järjest kitsamaks jääb nende inimeste ring, kes linna asju tegelikult otsustavad.

Usaldus on kokku varisenud. Rahvast võõrandumine, mis sai alguse eelmisel valimisperioodil, süveneb. Partorgid otsustavad ja rahvas peab truult kaasa plaksutama. Jutt on kõlav, aga ei kõneta. Naeratus on näol, aga see on võlts. Vorm on, aga sisu pole.

Vaatame korraks tagasi, kes siis ikkagi saavutas võidu eelmisel nädalavahetusel toimunud valimistel ja kas sellist koalitsiooni võib ikka valimisvõiduks lugeda. Kas valimisvõidu tõi reformierakond ja selle liider Marko Torm või selge sõnum kultuurist ja erakonna nimekirjas kandideerinud paljud kultuuri- ja teoinimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles