Lihakombinaadi streikinud töötajad asutasid ametiühingu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihakombinaadi ametiühingu usaldusisiku Andrus Saaremägi sõnul on neil juba üle kolmekümne liikme, kuid iga päev tuleb lisa.
Lihakombinaadi ametiühingu usaldusisiku Andrus Saaremägi sõnul on neil juba üle kolmekümne liikme, kuid iga päev tuleb lisa. Foto: Meelis Meilbaum

Kui veel eelmise nädala alguses teadis Rakvere lihakombinaadi juhtkond, et palgaläbirääkimisi hakatakse pidama nelja välja valitud töötajaga, siis eile seisti silmitsi juba vast loodud ametiühinguga, mille liikmete arv kasvab iga päevaga.

Lihakombinaadi ametiühingu usaldusisik Andrus Saaremägi ütles, et alles loodud ametiühingu osakonnaga liitub iga päev uusi inimesi ja eilseks oli neid üle kolmekümne. Osa nimesid ei olnud jõutud veel registreeridagi.

“Nüüd hakkas liikuma, meid kuuldi,” võttis Saaremägi lühidalt kokku läbirääkimiste õhkkonna. Ta tõdes, et momendil pole küll veel midagi muutunud, kuid asi liigub paremuse poole. Kahe nädala pärast hakatakse rääkima juba konkreetsetest numbritest ja Saaremägi sõnul loodetakse palgatõusu juba selle aasta sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles