Maanteeamet tühistab saju tõttu suurima lubatud sõidukiiruse kehtivuse

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam 110-kilomeetrise tunnikiirusega sõita ei saa.
Enam 110-kilomeetrise tunnikiirusega sõita ei saa. Foto: ERR

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on kolmapäeval oodata lörtsi- ja lumesaju jõudmist saartelt mandrile, kuna üle Eesti laienev sadu võib muuta teeolud halvaks, tühistab maanteeamet riigiteedel ka suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 km/h kehtivuse.

Maanteeameti teatel on kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad talihooldeks valmis, kuid sellele vaatamata võivad teed saju tõttu muutuda ootamatult libedaks, edastas ameti pressiesindaja.

Seoses muutuvate ilmastikuoludega tühistab amet 25. oktoobrist ka riigiteedel suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 km/h kehtivus.

"Liikleja ootused talvisteks sõidutingimusteks on viidud väga kõrgele, kuid sõidukijuht peab alati arvestama, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta normaalse nähtusena. Talviste teeoludega tuleb ohutult sihtpunkti jõudmiseks varuda rohkem aega," märkis ameti pressiesindaja.

Amet tuletab meelde, et talvetingimustes sõitma minnes tuleb igal sõidukijuhil üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrollida tuleb, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras. Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist, ent iga juht peab ise otsustama ilmaolude ja oma planeeritava teekonna põhjal, millal ta seda teeb.

"Lähipäevadel sõite tehes tasub eelnevalt hinnata, kas rehvid on ikka väljasõiduks sobivad. Kui tekib kahtlus sõiduki või selle rehvide mittesobivuses valitsevale ilmale, siis tuleks sõit ära jätta," märkis pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles