Võimu nimel said vaenlastest liitlased!

Andres Taimla
, valimisliit Puhas Kadrina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Taimla.
Andres Taimla. Foto: Peeter Langovits

Kui Puhta Kadrina volikogu esimehe kandidaat tagasi Kadrinasse jõudis, olid läbirääkimised juba alanud. Aga mitte meiega. Meile lõppesid need juba enne läbirääkimiste algust ehk ühtegi kohtumist Terve Valla ja Puhta Kadrina vahel ei toimunudki. Seega on vale Marko Teiva ajakirjandusele räägitud jutt, et kohtuti kõikide valimisliitudega.

Mingeid programmilisi läbirääkimisi, mis ometi on ju valla tuleviku seisukohalt kõige tähtsamad, ei peetudki. Seega on vale ka teine ütlemine, et me ei olnud valmis koostööks. Olime vägagi valmis, ainult et me tegime ettevalmistusi koalitsioonilepingu projekti läbirääkimisteks. See oli aga asjatu, sest Terve Vald alustas teisest otsast ehk võimu ja ametikohtade jagamisest.

Jah, meie soove küsiti ning VL ­Puhas Kadrina esitas need kirjalikult. Palusime volikogu esimehe kohta ja kohti vallavalitsuses. Võimu jagamine teeb liitlased tugevamaks. Siit koorub välja kolmas vale – mingite kompromisside arutamiseni ei jõutudki. Ja ei tahtnud me palju ühti. Siia ainuvõimu võtmise soovi need olematud läbirääkimised, koostöö ja valla ühine arendamine kahe uue tulija, kahe hea ajutrusti vahel ka lõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles