Vastukaja: rahvahääletusest, kultuurist ja eilsest lumest

Anti Poolamets
, Rakvere linnavolikogu liige, EKRE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Poolamets (EKRE)
Anti Poolamets (EKRE) Foto: Erakogu

Ajakirjanik Eva Samolberg-Palmi materdas Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda laupäevases VT-s sarnase innukusega nagu peavoolumeedial viimased paar kuud kombeks. Valimisi puudutavates artiklites ootaks ikka argumente, mitte põhikooli õpilase tasemel slängi à la “EKRE tüübid”.

Pealegi ei tohiks isegi algajale poliitikavaatlejale tulla üllatusena, et oluliste valimisteemade puhul toimuvad läbirääkimised, kus võib tekkida vajadus kompromisside järele. Hoolimata vasakpoolsete ajakirjanike rünnakutest EKRE suunal, osutusime nende valimiste suurimaks võitjaks, parandades oma häältesaaki võrreldes eelmiste KOV-i valimistega viis korda, tõustes IRL-ist ettepoole nii Tallinnas kui ka Tartus. Ka sotsiaaldemokraadid pidid oma sallivusideoloogia hapusid vilju maitsma  – Rakveres kaotati LGBT trummi tagudes lausa kaks volikogukohta.

EKRE-le oli Rakveres kõige olulisemaks teemaks riigigümnaasiumi tulevane asukoht, kuigi seda küsimust püüti näidata juba ette otsustatuna. Kui EKRE-l õnnestus läbirääkimiste laua taga oma seisukohti esitada, siis on see ajakirjaniku silmis juba imelik. Meie läbirääkimistel endale mõjukaid ametikohti ei kaubelnud, aga saime rõõmustada, et alguses võtsid IRL ja teised meie soovi siduva rahvahääletuse korraldamiseks riigigümnaasiumi asukoha osas vastu üsna mõistvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles