Filmifestival “Kino maale” jõudis 20 000 inimeseni

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üht mitmest auhinnast võtab vastu Sandra  Karajev,  sama filmi eest preemeritakse ka tema õde Sabrina Karajevit.
Üht mitmest auhinnast võtab vastu Sandra Karajev, sama filmi eest preemeritakse ka tema õde Sabrina Karajevit. Foto: Meelis Meilbaum

Kolm nädalat kestnud filmifestivali “Kino maale” jooksul näidati Nukufilmi filme ligi 120 kohas enam kui 20 000 inimesele, festival tegi sellega ühtlasi kingituse Nukufilmi 60. ja Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks.

Filme näidati rohkem kui sajas Eesti haridus- ja kultuuriasutuses, lisaks viieteistkümnes Go Busi bussis ja viies Elroni rongis, samuti kaitseväe 1. jalaväebrigaadis. “Selline huvi Eesti oma animatsiooni vastu üllatas. Hästi võeti vastu unustatud vana, nagu legendaarsete autorite Elbert Tuganovi ja Heino Parsi tööd, aga ka uute autorite filmid, mille seas kujunes suureks lemmikuks lasteanimatsiooni programm “Miriami lood”,” rääkis festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Filmifestival “Kino maale” toimus tänavu esimest korda ja see kannab Euroopa festivalide ühenduse EFFE kvaliteedimärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles