Hea plaan korrastada Rutkaste matkarada läks õnnetult luhta

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris soovisid britid korrastada Rutkaste matkarada, kuid pehmesse pinnasesse kinni jäänud ekskavaatorit välja tõmmates rikuti rada põhjalikult. Kraavi, mida tööde käigus puhastati, on elama kolinud kobras.
Septembris soovisid britid korrastada Rutkaste matkarada, kuid pehmesse pinnasesse kinni jäänud ekskavaatorit välja tõmmates rikuti rada põhjalikult. Kraavi, mida tööde käigus puhastati, on elama kolinud kobras. Foto: Erakogu

Tapa elanikud tegid kaasava eelarve raames ettepaneku korrastada Tapa külje all asuv Rutkaste matkarada. Appi tuli brittidest liitlasvägede pioneeriüksus. Paraku alustati töid kooskõlastamata, valel ajal ja rasketehnikaga. Tulemuseks on rikutud matkarada.

Valgejõe ülemjooksul asuva Rutkaste matkaraja korrastamise mõte tuli selle aasta alguses. Tapa vallavalitsus kaasas kolmandat korda eelarve kokkupanekusse elanikke. Kõik said esitada ideid selle kohta, mida oleks vallas vaja korrastada või rajada, elanike pakutud parima idee või ideede teokstegemiseks oli vallaeelarves ette nähtud 20 000 eurot.

Kaasava eelarve ideekonkursi raames esitati ka projekt Rutkaste matkaraja 1,5-kilomeetrise lõigu korda tegemiseks. Lõik algab linna puhastusseadmete tagant ja kulgeb Valgejõe sillani. See osa rajast kipub muutuma mudaseks ja märjaks. Rutkaste matkaraja korrastamise idee sai rahvahääletusel kõige suurema toetuse ning osutus kaasava eelarve võiduprojektiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles