Tuleviku loomine: lõimisin koos Marina Kaljurannaga vene noori

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabariigi endine välisminister ja presidendikandidaat Marina Kaljurand inspireeris noori julgema proovida.
Eesti vabariigi endine välisminister ja presidendikandidaat Marina Kaljurand inspireeris noori julgema proovida. Foto: Meelis Meilbaum

Kutse tulla venekeelseid neidusid-noormehi inspireerima saab vastuse: loomulikult. Kiirustades. Esinejate nimekirja lugedes hakkan kahtlema. Marina Kaljurand, Mihkel Juhkami – mis asja?! Kas mul on midagi öelda põlvkonnale, kes Eestit edasi viib? V-v-vist küll. Igatahes otsustan rääkida kirega, olla a u s, vastata küsimustele avameelselt. Ja küsimusi, uskuge mind, laob üks noortest esinejatele vastamiseks usinalt letti.

Küsimus, isiklik, selline, mida teiste ees polegi hea küsida, on peas ühel 11. klassi tüdrukul, kes istub esmaspäeval Rakvere rahvamaja saalis ja kuulab. Ta on kaaslastega Narva Soldino gümnaasiumist maha sõitnud pika maa. Tulnud Ida-Virumaalt. Aga mitte lihtsalt selleks, et end tiivustada lasta. Ei.

Sihikindlal Anna Baškiroval on eesmärk: esitada endisele välisministrile Marina Kaljurannale küsimusi poliitikasse pürgimise kohta. Aga tuleb oodata. Las Kaljurand räägib kõigepealt, kuidas on kulgenud tema teekond selleks säravaks naiseks, kellena teda teame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles