Andrus Lein jooksis hooaja tippmargi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Lein.
Andrus Lein. Foto: Riho Lüüs

43-aastane Andrus Lein jooksis pühapäeval Saksamaal Frankfurdi maratonil, kus tegi oma hooaja tippmargiga 2.33.44 üldarvestuses eestlastest parima tulemuse ja pälvis 109. koha. Eesti hooaja edetabelis tõusis Lein selle ajaga seitsmendale kohale.

Rakvere jooksumees oli kavatsenud seekord joosta kiiremini kui kevadel Hannoveri maratonil, mille lõpetas ajaga 2.37.21. “Plaanisin 2.35 kanti joosta, aga sain natuke kiiremini. Olen sellise seisuga rahul,” kõneles Lein. Sel korral möödus maraton talle suhteliselt valutult – talla alla tuli vaid üks vill. Vahel on jooksutossud hakanud hõõruma ning mees on finišisse jõudnud verise jalanõuga. Kuigi uue, sisse kandmata jooksujalatsiga Lein, kellele Frankfurdi maraton oli järjekorras kahekümne kuues, kunagi võistlema ei lähe.

Sel aastal kimbutas jooksumeest parema jala kannakõõluse vigastus ning ta läbis kaks maratoni: kevadel ja nüüd sügisel. “Oligi hea,” märkis Lein. “Sain suvel pausi teha ja sügiseseks maratoniks valmistuda. Ei pingutanud suviste võistlustega väga üle. Taastumine on vanusega väheke aeglasem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles