Virumaa Teataja rikkus head ajakirjandus­tava

Sulev Oll
, Pressinõukogu aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Pressinõukogu arutas Raivo Rõngase kaebust Virumaa Teatajas 10. augustil 2017 ilmunud artikli “Pedassaarel asendus avaliku parkla märk üleöö eramaa sildiga” ja sama päeva juhtkirja “Meri on, aga ligi ei pääse” peale ning otsustas, et leht rikkus head ajakirjandustava.

Artikkel ja juhtkiri räägivad Pedassaares tekkinud olukorrast, kus aastaid avaliku parkla märki kandval maatükil vahetas omanik senise märgi sildi “Eramaa” vastu.

Raivo Rõngas kaebas pressinõukogule, et kuigi artiklis ei ole nimetatud tema nime, teavad kõik külaelanikud, kellele kinnistu kuulub, ning maalapp on foto ja teksti tõttu tuvastatav. Kaebaja ei ole rahul, et leht ei küsinud tema seisukohta. Samuti leiab kaebaja, et artiklis on faktivead (näiteks avaliku parkla märgi paigaldamise ja mahavõtmise aeg, konflikt perenaise ja parkijate vahel jt) ning temast jäetakse mulje kui mehest, kes ei täida lubadusi ja takistab inimeste pääsu rannale. Kaebaja ei ole rahul, et leht avaldas tema vastulausest vaid osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles