Vastukaja: ei maksa isiklikuks minna

Andres Jaadla
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Marianne Loorents

Olen osalenud Rakvere linnavolikogu valimistel 1993. aastast. Sellest pool aega opositsioonis ja ligi pool aega linnapea ametikohuseid täites, linnavalitsust juhtides. Seetõttu arvan, et mul on õigus sõna võtta ning üht-teist arvata Rakvere poliitilisest kultuurist ja selle eetilisest muutumisest. Olen jätkuvalt seda meelt, et oma meeskonna liikmete hülgamine ja põhilubadusest kergekäeline loobumine ei ole see, mida eeskujuks seada. Tegelikult on hea näide Aleksandr Holsti artikkel, kus selle asemel et asuda konkreetsesse dialoogi, on hakatud vastast isiklikult halvustama.

Tuletame meelde, et Holsti endagi poliitiline karjäär algas valimisliidus Kodulinn Rakvere ning ka tänase linnapeakandidaadi Marko Tormi karjäär on tuule tiibadesse saanud just minu juhitud linnavalitsuse meeskonnast.

Kõikidel Rakvere kohalikel valimistel aastast 1993, välja arvatud ühel korral, olen osalenud valimisliitude nimekirjas. Jah, vastavalt muutuvale seadusandlusele ei saa valimisliidud igas valimistsüklis osaleda sama nime all, kuid fakt jääb faktiks. Nii et rääkida poliitiliste vaadete muutumistest on kohatu. Võin enda puhul rääkida pigem pikaajalisest poliitilisest stabiilsusest kohalikul tasandil. Valimisliit Rakvere Heaks saavutas nendel valimistel hea tulemuse, suurendades volikogus kohtade arvu poole võrra. Nii et rääkida ka kaotusevalust on kohatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles