Nõuanne: hambaarst soovitab: vali sobiv hambapasta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On elementaarne, et hambaid tuleb harjata hommikul ja õhtul, kuid oluline roll on suuhügeenis ka hambapastal. Sakala Hambaravi hambaarst doktor Kaja Kiige annab nõu, millist hambapastat valida.

Hambapasta ülesanne on tugevdada hambakudet, aidata eemaldada hambakattu ning vähendada hambakatu tekkimist. See aga ei tähenda, et iga hambapasta nende ülesannetega hakkama saaks. Sakala Hambaravi hambaarsti doktor Kaja Kiige sõnul tasuks eelistada hambapastat, mille koostises on fluoriid – praegu on enim levinud just naatriumfluoriidi sisaldavad tooted.

“Uuringud on näidanud, et fluoriid tugevdab hambavaapa, muudab selle happerünnakutele vähem vastuvõtlikuks ning aitab vältida kaariese teket,” sõnab doktor Kiige. See tähendab, et fluoriidi sisaldava hambapasta kasutamine aitab ka vähendada hambaaukude tekkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles