Laekveres jääb vallaametnikke vähemaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere vallamaja.
Laekvere vallamaja. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Laekvere vallavolikogu kinnitas vallavalitsuse struktuuri ja koosseisu muutused, mis tähendab, et 1. juunist koondatakse infospetsialisti ja noorem­raamatupidaja ametikoht.

Vallavolikogu esimehe Margo Klaasmägi sõnul on praegu teenistuses täiskohaga heakorratöötaja, 1. juunist kaotatakse 0,5 ametikohta. Heakorratöötaja palgatakse edaspidi hooajalise lepingu alusel suveperioodiks, mis annab aasta jooksul kokku poole koha koormuse.

Järgmise aasta 1. märtsist on ette nähtud 0,5 maakorraldaja ametikohta. Praegu on maakorraldaja ametis täistööajaga.

Vallavanem Aarne Laas tõdes, et langetada tuli väga raskeid otsuseid, kuid midagi pole teha, sest kulude kärpimine on vältimatu.

Laasi sõnul oli töötajatega läbirääkimisel kaalumisel ka kõi­kide vallavalitsuse ametnike ja teenistujate palkade vähendamine. “Me oleme juba kor­ra, majanduskriisi tingimus­tes, kõigi töötasusid 8 protsenti vähendanud, nüüd ei olnud inimesed sellise lahendusega enam nõus,” rääkis Laas.

Laekvere valla raske majanduslik seis on tingitud eelkõige sellest, et Muuga küla kanalisatsioonitorustike ning pumplate uuendamine läheb esialgselt kavandatust oluliselt kallimaks, mistõttu tuleb kokku hoida nii vallavalitsuse kui selle allasutuste kuludelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles