Kolumn: on aeg luua maitse­nõukogu

Martin Nõmm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Nõmm.
Martin Nõmm. Foto: Erakogu

Rakveret kimbutab põlgus traditsioonide vastu, tänavu veel eriti. Mina tajusin seda juba siis, kui avastasin, et kirikuaeda võib suviti suplejate kilkeid kosta ja need võivad matuselisi häirida.

Tänapäevaseid jõule iseloomustavad klantspidid ja äritegevus, mitte soojus ega hoolivus. Kinomajas toimuvast pole mõtet rääkidagi, suutsin vaikides välja kannatada nonde “Hallide varjundite” rekordpika kavas oleku, kuid ka mõistliku inimese kannatusel on piir.

Mis on traditsioon? Vaadakem aegu minevikust, mil kõik oli hästi ja kõiksugused erinevused leidsid oma koha, sealt leiabki vastused. Traditsioon on elujõus mehed ilma naisteta tantsimas vast valminud rahvalike viiside järgi, traditsioon on toss ja mürgel rebitud riiete ja neoonsete soengute keskel, traditsioon on pimedas jooksmine. Traditsioon on see, mis teeb Rakverest Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles