Vergis käib uljas rebane kanu noolimas

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks on Marina Mälli kanad talvekorterisse kolinud ja puur, mille ümber rebane hiilis, tühi.
Praeguseks on Marina Mälli kanad talvekorterisse kolinud ja puur, mille ümber rebane hiilis, tühi. Foto: Meelis Meilbaum

Vergis elaval Marina Mällil on kanad. Ja ühel päeval käis rebane lausa kaks korda neid noolimas. Küla vahel pidi neljajalgne juba tuntud nägu olema. Aga naise hinge puges kahtlus.

Tavaliselt on rebasel kohev saba ja ilus kasukas. Selle looma händ oli seevastu rapitud ja loom ise närakas. See on esimene põhjus, miks oletab Mäll, et tegemist võib olla haige reinuvaderiga. Teine põhjus, miks naine kardab, et loom põeb mõnda haigust, on neljajalgse hulljulgus.

Marina Mäll, kes tegevust aknast jälgis, kirjeldab, kuidas rebane alles hiljuti seadis sammud kanapuuri juurde, kuid sinna sisse ei pääsenud. “Koputasin aknale, mille peale vaatas ta küsiva pilguga, et miks ma teda tülitan.” Kutsumata külaline ennast häirida ei lasknud ja suunas pilgu uuesti kanapuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles